IPL Behandeling Ontharen

IPL

Bij de behandeling voor het ontharen met IPL werken wij met de ADENA. Met de IPL behandeling geven wij, in het gebied waar u van uw haargroei af wilt, krachtige lichtimpulsen. De energie die daarbij vrijkomt wordt geabsorbeerd door de melanine (kleustof) in de haar. De melanine zet de energie om in warmte van zo'n 70 graden waardoor het haarzakje beschadigt. Na 2 tot 4 weken valt de behandelde haar uit. Het meeste effect hebben wij met een lichte huid en donker haar. Lichtere haren hebben minder kleurstof waardoor de opname van energie moeilijker is. De beste tijd voor de IPL behandeling is in de winter.

Wij raden aan om zonlicht en zonnebank te vermijden tijdens de behandelperiode.  De behandeling voor het gelaat is om de 4/6 weken, voor het lichaam om de 6/8 weken. 

Intake gesprek

Voodat Face to Face overgaat tot behandelen, nemen wij eerst een intakegesprek af. Hierin wordt alles besproken en de eventuele contra indicaties doorgenomen. Tijdens dit Intake gesprek doen wij ook een test flits om te bekijken of de huid goed reageert op de behandeling. Kosten van het intake gesprek bedragen € 25,00,- 

Groeifasen van het haar 

De haar groeit in verschillende fases: de groeifase, de rustfase en de uitvalfase. De IPL behandeling is effectief in de groeifase. Per behandeling bevindt zich ongeveer 20% in de groeifase. Het is daarom noodzakeijk om meerdere behandelingen te ondergaan. Het proces van de verschillende fases kan verstoord worden door epileren of harsen. Deze ontharingsmethoden mogen dus niet ingezet worden tijdens de behandeling met IPL. De behandeling is vrijwel pijnloos. Na de behandeling kan het behandelde gebied wat gevoelig zijn.